Laskujen ostaminen eli myyntisaamisten ostaminen

Laskujen ostaminen eli myyntisaamisten ostaminen on yleensä rahoituspalveluja tarjoavan yrityksen palvelu, jonka avulla laskuttava yritys saa jo etukäteen käyttöönsä suurimman osan laskutettavasta summasta. Pitkähköjenkin maksuaikojen negatiivinen vaikutus yrityksen kassaan voidaan minimoida käyttämällä laskujen ostamiseen suunnattuja palveluita.

Laskujen ostaminen on myyntisaamisten ostaminen

Markkinoilla toimii useita laskujen ostamiseen erikoistuneita yrityksiä. Yritykset ostavat toisten yritysten myyntisaamisia, joita ei ole vielä maksettu. Käytännössä laskujen ostaminen tapahtuu niin, että laskuttaja saa tietyn osuuden laskun loppusummasta rahoitusyhtiötä välittömästi ja loput, kun lasku on maksettu.

Mitä myyntisaamisten ostaminen maksaa?

Tyypillisesti myyntisaamisten ostaminen tapahtuu noin 5 % palkkiolla eli laskuttava yritys saa noin 95 % laskun alkuperäisestä summasta. Välittömästi yrityksen tilille maksetaan tyypillisesti noin 70 % laskun loppusummasta ja loppu 25 %, kun laskutettava on maksanut laskun. Idena on, että noin 70 % ylittävä osuus jää rahoitusyhtiölle takuurahaksi, kunnes laskutettava on maksanut laskunsa.

Myyntisaamisten ostamisesta siis peritään noin 5 % palkkio. Laskujen ostaminen ei kuitenkaan ole riskitöntä liiketoimintaa, joten tällä 5 %:lla laskuja ostava yritys kattaa liiketoiminnan kulunsa sekä mahdolliset luottotappiot.

Laskut on helppo muuttaa rahaksi

Myyntisaamisten ostaminen eli laskujen ostaminen on tehty todella helpoksi. Kaikki voidaan tehdä internetin kautta nykyisin. Laskujen ostamiseen suunnattuja palveluita voi verrata helposti esimerkiksi Rahoitustarjous.fi -palvelussa.