Factoring rahoitus

Factoring rahoitus on apu yrityksen tilapäistyyppiseen kassavajeeseen. Monessa liiketoiminnassa kulut realisoituvat paljonkin ennen tuloja. Factoring rahoitus on apukeino tasata tämän aiheuttamaa kuoppaa yrityksen kassassa. Ideana on, että maksusaatavat myydään toiselle osapuolelle jona toimii factoringissä rahoitusyritys.

Factoring rahoitusta eri muodoissa

Factoring rahoitusta on helppo saada, mikäli saatavat ovat selkeitä ja maksavat tahot maksukykyisiä. Internetistä voi useiden palveluiden kautta viidessä minuutissa saada muutettu laskuja rahaksi. Myös jotkut pankit tekevät vastaavaa toimintaa, mutta se ei onnistu yhtä helposti kuin internetissä toimivien helppojen palvelujen kautta. Ainakin Nordea pankki on ollut aktiivinen factoring rahoitus palvelujensa markkinoinnissa.

Rahoitustarjous.fi on palvelu netissä, josta on mahdollista pyytää factoring rahoitustarjous helposti yhdellä lomakkeella.

Factoring rahoitusella rahat heti tilille

Tyypillisesti factoring rahoitusta saa noin 5 % kuluilla eli rahoitusyhtiö ottaa noin 5 % palkkion laskun kokonaissummasta.

Laskun ostosumma on kuitenkin noin noin 70 % laskun kokonaissummasta. Tämä siksi, että vakuutusyhtiö vähentää riskiään pitämällä noin 30 % osuuden itsellään, kunnes laskun maksaja on tehnyt maksusuorituksen. Loppuosa vähennettynä factoring yrityksen palkkiolla maksetaan siis vasta myöhemmin laskuttajan tilille.

Factoring rahoitus on tehokas apu kassanhallintaan

Factoring rahoitusta ei ole tarkoitettu niinkään pysyväksi rahoitusratkaisuksi yritykselle, vaan ideana on tasata hetkellisesti yrityksen kassan vaihtelut. Näin yrityksen kassan käyttö on tehokasta. Factoring rahoitus on luonnollisesti mahdollista ainoastaan, mikäli yrityksellä on maksusaatavia eli avoimia laskuja joita voidaan myydä eteenpäin toiselle osapuolle eli rahoitusyhtiölle.